Omschrijving
Een zeer luxe Modulaire composiet schutting van Henderson. Deze 2 meter hoge schutting bestaat uit 10 composiet schuttingplanken (messing/groef) en hebben een dikte van liefst 21 millimeter.
Een groot voordeel van deze schutting is dat er geen doorkijk mogelijk is en zo dus volledige privacy biedt. De montage van deze Modulaire schutting is zeer eenvoudig met de speciale Modulair aluminium tuinpalen met sleuf. Het geheel is duurzaam en onderhoudsvriendelijk, zo hoef je dus nooit meer te schilderen!
Let op: Standaard worden deze tuinschermen geleverd exclusief Solar LED stripverlichting en exclusief tuinpalen.
De Modulair tuinschermen van Henderson zijn zeer eenvoudig en snel te monteren en op maat te maken.
In verband met de windgevoeligheid van dit tuinscherm is het niet aan te raden om deze op dakterrassen of balkons te plaatsen.
Meer informatie
Specificaties
Onderhoud, Keurmerken & Garantie
|
Montage
Zelf een vlonder maken
Wil je zelf een vlonder maken? De montage van onze vlonderplanken is niet moeilijk. De vlonderplanken kunnen als normaal hout worden verwerkt en geschroefd. Het maakt dan niet uit of er gekozen wordt voor een klassiek of nieuw design, zolang de montagehandleiding maar gevolgd wordt. Zo krijg je het mooiste resultaat!
Belangrijk is dat bij het monteren (en berekenen) van het vlonderterras rekening gehouden wordt met het krimpen en uitzetten van de vlonderplanken bij temperatuurschommelingen. Mocht dit niet gebeuren zou er schade aan het vlonderterras kunnen ontstaan.
De garantie is enkel van toepassing als de montage instructies, zoals onderstaand beschreven zijn nageleefd.
Houd bij de montage van het vlonderterras bij temperaturen boven de 10 graden Celsius rekening met een minimale krimpvoeg van 6 millimeter aan de kopse kant van de vlonderplanken. Voor het perfecte resultaat volg je onderstaande instructie of bovenstaande montagevideo.
STAP 1 - STABIELE STRUCTUUR
Plaats de onderbalken op een stevige en vlakke ondergrond met een goede drainage, zoals beton of puin. Afhankelijk van de ondergrond kun je er ook voor kiezen de onderbalken op gelijke afstand te ondersteunen met stenen tegels, plaats deze maximaal om de 30 centimeter. Zorg er dan wel voor dat de tegels stevig in de grond liggen. Het plaatsen van onderbalken direct op zand is niet de bedoeling.
De maximale hart tot hart afstand van de onderbalken is maximaal 30 centimeter. Daarnaast moet er bij het aanbrengen van de basis rekening mee worden gehouden dat de vlonderplanken onder afschot (1 cm per meter) worden gelegd. Zo wordt ervoor gezorgd dat er geen water in de holle kamers van de vlonderplanken blijft staan.
STAP 2 - EERSTE VLONDERPLANK
De eerste vlonderplank wordt bij het vlonder maken met een startclip bevestigd. De startclip schroef je met de daarbij geleverde schroeven vast op alle onderbalken, onder de buitenste rand van de vlonderplank. De vlonderplank schuif je tegen de startclip aan.
STAP 3 - VOLGENDE VLONDERPLANKEN
De volgende vlonderplanken worden met de stalen clips en de bijbehorende schroeven bevestigd op de onderbalken. Als je de vlonderplanken gaat leggen, gebruik dan een winkelhaak zodat de vlonderplanken haaks op de onderbalken komen te liggen. Monteer de stalen clips over de gehele lengte van de eerste en alle volgende vlonderplanken. Gebruik bij het vlonder maken een verlengd bitje met een diameter van 6 millimeter. Zorg ervoor dat de boormachine op de juiste (lage) koppelstand staat, zo voorkom je dat de bevestigingsmaterialen kapot gedraaid kunnen worden.
STAP 4 - KRIMPVOEG KOPSE KANT
Bij het vlonder maken en montage van de vlonderplanken dien je rekening te houden met een krimpvoeg van minimaal 6 millimeter. Zet de kopse kanten van de vlonderplanken vast met elk een eigen stalen clip op een eigen onderbalk, zodat elke kopse kant van de vlonderplank goed ondersteund is. Wanneer er vlonderplanken met de kopse kanten naast elkaar komen te leggen (patroon), heeft elke vlonderplank een aparte onderbalk nodig en wordt deze met een aparte stalen clip hierop gemonteerd.
STAP 5 - LAATSTE VLONDERPLANK
De binnenkant van de laatste vlonderplank wordt net als de voorgaande vlonderplank vastgezet met de stalen clips op de onderbalken. De buitenkant van de vlonderplank wordt vastgeschroefd zoals je ook de eerste plank hebt bevestigd, alleen dan met onderstaand stappenplan.
1: Plaats de laatste plank in de reguliere clips en in de start/eind-clips.
2: Teken de positie van de start/eind-clips af op de ondergrond.
3: Haal de laatste vlonderplank en alle clips weg.
4: Schroef de start/eind-clips met de schroeven vast in de onderbalken op de afgetekende posities (stap 2).
5: Schuif de laatste vlonderplank in de start/eind-clips.
6: Schuif nu de reguliere clips tussen de een-na-laatste en laatste vlonderplank en schroef deze vast op de onderbalken.
STAP 6 - MONTAGE AFWERKLIJSTEN
Om je zojuist gelegde terras af te werken kun je afwerklijsten gebruiken voor de perfecte afwerking. De afwerklijsten kunnen gebruikt worden om de zichtbare zijkanten van de vlonderplanken weg te werken.
De bovenkant van de afwerklijst zal gelijk aan moeten sluiten met de bovenste rand van de vlonderplank. Monteren kan met schroeven of montagekit.
- Wanneer de afwerklijst wordt vastgeschroefd, dient men vooraf deze voor te boren in de zijkant van de plank of in de onderliggende onderbalk.
- Wanneer de afwerklijst wordt gekit, zal het worden gekit aan de onderliggende onderbalk.
Bij grotere terrassen vanaf 6 meter is het van belang dat er na 6 meter een dilatatievoeg aangebracht wordt. Dit is een vrije ruimte tussen de kopse kanten van de planken van minimaal 15 millimeter. Deze dilatatievoeg komt boven op de ruimte die aangehouden wordt voor de krimp- en uitzetvoeg. Daarom is het advies om de grotere terrassen altijd over de kortste afmeting in de lengterichting van de plank te leggen.
De vlonderplanken van Henderson komen haaks afgezaagd uit de fabriek. Dit betekent dat de vlonderplanken niet na-gezaagd hoeven te worden; ze zijn direct klaar voor montage. Composiet is een natuurproduct, waardoor er oppervlakte- en kleurnuances kunnen zijn. Bestel daarom altijd voldoende materiaal en maak zoveel mogelijk gebruik van één lengte, zodat de lichte kleurverschillen worden beperkt.
Lichte kleurvervaging na de eerste periode van zon op de composietmaterialen van Henderson is minimaal. Bij de lichtere kleuren, zoals Stone Grey, zal de lichte kleurvervaging eerder optreden in vergelijking tot andere kleuren. Bij de lichtere kleuren composiet kunnen watervlekjes voorkomen, deze zullen binnen afzienbare tijd vanzelf wegtrekken.